HRM Consultancy, Interim opdrachten & Coaching

Coaching? Wat is dat?

Coachen is een vorm van persoonlijke begeiding op basis van een gelijkwaardige een op een relatie. De coachee leert, de coach ondersteunt dit leerproces. Binnen het coachingstraject worden de doelen vooraf bepaald. Doel van de coaching is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit.

  • Vergroten van persoonlijke effectiviteit door begeleiding te bieden aan persoonlijke en professionele ontwikkeling, door confrontatie, reflectie en bewustwording.
  • Belemmeringen wegnemen die ineffectief gedrag in stand houden, te experimenteren met nieuwe gedrag en dit gedrag ook te verankeren.
  • Een manier om uw vermogen te vergroten om de toekomst te creeren waarnaar werkelijk verlangt wordt.
  • De voortdurende uitbreiding van persoonlijke prestaties en leermogens.
  • Kijken naar uw mogelijkheden in de toekomst en niet stil blijven staan bij uw fouten uit het verleden.
  • Het ontdekken van zelfinzicht, geloof in uzelf en het oppakken van eigen verantwoordelijkheid


Succes van coaching:

in een relatief korte tijd (enkele weken tot enkele maanden) wordt een effectieve blijvende verandering teweeggebracht op het gebied van zelfsturing.

Voor wie werkt coaching? Je zou bijna zeggen voor wie niet maar dat is wat overdreven. Want eerlijk is eerlijk, degene die gecoacht wil worden moet gemotiveerd zijn, anders werkt het niet.


Coaching leidt tot (o.a.)

bewustere keuzes maken in het werk en of priveleven

inzicht krijgen in jezelf, je passie en je mogelijkheden

het formuleren en het halen van gestelde doelen

nieuwe inzichten, visies en vaardighedenEen veilige en vertrouwde sfeer vormt de basis voor een effectief coachingstraject, waarin naast bewustwording en inzicht praktische vaardigheden centraal staan. Ik heb ervaren dat de kandidaat op deze wijze persoonlijke groei en ontwikkeling optimaal benut. Verder bied ikĀ±

betrokkenheid, expertise, humor, uitdaging, keuzevrijheid, interactie, flexibiliteit en een respectvolle benadering.